Bandtäckning är en teknik för läggning av plåttak som både är snabbare och effektivare än det traditionella tillvägagångssättet. Plåten sätts på plats i större band, vilket ger mindre skarvar samtidigt som arbetet går fortare att utföra.

Vi på Westerlunds Tak & Fasad har erfarenhet av takläggning av plåttak och står gärna till din tjänst när du vill byta ut ditt befintliga tak. Idag är tak av plåt mer lättillgängligt än förr, då det ansågs vara dyrt och lyxigt.

 

Så går en bandtäckning till

Skarvar har tidigare ansetts vara plåttakens svaga punkt då skarvarna innebär en högre risk för läckage och vattenskador. Tack vare bandtäckning blir skarvarna mindre och risken för sådana skador mycket lägre. Vi börjar med att demontera befintligt tak och fortsätter med att demontera underlagspappen. Efter demontering är det dags att montera nytt underlagspapp, vilket vi på Westerlunds Tak & Fasad har god erfarenhet av. 

 

Bandplåten tillverkar vi sedan i vår verkstad.

Bandtäckning kan monteras på flera typer av tak, även de med större lutning, vilket gör det till ett bra val för flera fastigheter. Efter tillverkning av bandplåten monterar vi dubbel falsat plåttak med dold infästning, för ett snyggt och tätt resultat. 

 

Givetvis anpassar vi taket utifrån just din fastighet för ett bra slutresultat, på så sätt får du inte bara ett tak som är tätt utan även estetiskt tilltalande. 

Ta hjälp från vår expertis

Vi på Westerlunds Tak & Fasad har erfarenhet av plåtslageriarbete och är dessutom ett generationsföretag. Med vårt personliga engagemang kan du som kund känna dig trygg och vi lyssnar alltid på dina idéer. Vi har gedigen kunskap om plåttak och vikten av god ventilation och tätning, vilket ger ett hållbart tak som skyddar fastigheten mot fuktskador och läckage.

Bandtäckning är ett mycket bra val för plåttak i vårt svenska klimat, med mycket regn och snö.

Innan vi påbörjar arbetet åker vi ut till dig som kund och tar en titt på din fastighet.
På så sätt får vi en god översikt över våra möjligheter och kan även ta mått för plåttaket. Med ett dubbelfalsat plåttak med dolda infästningar blir slutresultatet snyggt såväl som hållbart. Att lägga nytt tak är en investering och genom att välja plåttak får du ett bra skydd som håller länge, samtidigt som det är fint.